car design, transport design, skodadesign, wheel rim design, golf cart, aquila adamo, bluetechnology.dk, blue technology, zero emmision, brian boserup, Bugatti concept  
  • Bugatti • Sophus concept
  • Blue Technology • Making shipping zero emisson
  • Wheel rims

 

     
     
vingesejl, skibstransport, bæredygtighed  

Bugatti • Sophus • Koncept

Coronanedlukningsprojekt. April 2020.
En 3D øvelse i at bygge store flader og skæøre ind og forme derfra. Derudover gå i detaljer jeg ikke før har prøvet, fx at bygge et grillnet op.

Tryk på billede for at se illustrationer

 

 

     
vingesejl, skibstransport, bæredygtighed  

Campingvognskoncept

Oktober 2019

     
vingesejl, skibstransport, bæredygtighed  

Blue Technology • bluetechnology.dk.

December 2010 stadig aktiv.
Udvikling af vingesejl og en trimaranform som ergonomisk gør det nemmere at sejle en sejlbåd. Introduktion af projekt sep6 på en skibsmesse i Hamborg. Positive reaktioner på projektet, fra messen var der detaljer som skulle videreudvikles til konceptet. Det har været et fritidsprojekt, men ser muligheder i projektet på sigt. Projektet søger investorer. I efteråret 2018 fik vi støtte til projektet af Den Maritime Fond på en million kr til brug for “prove of research”.

Designet er over årene blevet mere mit designsprog.

Flere illistrationer klik på billedet.

 

Artikler om projektet.

 

     
 

Fælgdesign.

3D modellering af fælge i Alias Studiotools.

Øvelsen går ud på at eksperimentere med forskellige former og metoder i Alias.

Det tager ca en halv dags arbejde at bygge op.

 

 

     
 

Scenograf, Palle Steen. • Teaterbilskoncept

September 2017 •  pallesteen.dk
At bygge op i 3D en bil på en platform baseret af en Mercedes AMG roadster til et teaterstykke, og være midtpunktet i sceneopsætningen. Konceptet var at bilen skulle kunne splittes fra hinanden under stykket, og til sidst i stykket, være ude for et uheld. Projektet blev sat i standby efter første fase af økonomiske årsager. Stykket er nu sat op med en mere simpel gammel bil www.denfynskeopera.dk/forestillinger/forestilling/event/crash

Tryk på billedet for at se detaljer

   
 

Automotive Design Workshops • David Hilton i Köln.

August 2010.
5 dages intensivt designkursus med bildesigner David Hilton i Köln. De første to dage var hurtige sketchtegnemetoder. De sidste tre dage indeholdt, at vi enten skulle bygge en lermodel op med det koncept vi havde tegnet, eller bygge ideen op i 3D.

Jeg designede en enkeltmandsjetvandflyver, som var tænkt inden for samme kategori som jetski, et larmende produkt som andre mennesker hader, at være i nærheden af, men som brugeren af produktet elsker at benytte sig af som håber at andre kigger impnerende af.

Projektet startede med en meget simpel tegning, hvorefter jeg udviklede ideen i 3D.

Over tid har jeg videreudviklet på konceptet.

I april 2014. Kiggede jeg på konceptet igen og omdesignede konceptet, så den dels så mere rå og rigtig ud til at kunne flyde på vand.

Tryk på billedet for at se detaljer.

     
Chevrolet logo, bildesign danmark, sejt bildesign, dansk design,   Marts 2014 • 3D modelleringsøvelse • Chevrolet Hvalborg.

Marts 2014
Øvelsen gik ud på at bygge en model op, ved at starte med at bygge store flader op og derved skære ind i fladerne og runde hjørnerne herefter.

Ideen bag formen har jeg fra et af de mange Corel Draw fladsidetegninger, jeg tegnede og designede ud fra, før jeg begyndte at gå på tegnekurser. Dengang jeg tegnede 2D fladtegninger kaldte jeg hvert projekt et navn, denne fik navnet Hvalborg.

Første model forsøgte jeg at bygge op i slutningen af 09. Herefter har jeg i februar 2012 bygget en ny model op på 3 dage. to efter kiggde jeg igen på konceptet og og igen havde ideen om at bygge en bil med samme koncept i store flader og skære ind og forme videre på fladerne. Heraf har jeg med seneste koncept fundet frem til et bilmærke jeg syntes passede godt til formen.

Tryk på billedet for at se detaljer.

     
     
 

Aquila Racing Cars ApS.

januar2014
En designkonkurrence om at designe en ensæders miniracerbil. Jeg satte mig sammen med Torben Nyegaard Poulsen hvor vi havde to uger til at designe et forslag. Et forslag som blev udvalgt blandt de 7 udvalgte til at gå videre.
Ved næste fase havde vi 8 uger til at designe et nyt og forbedret forslag.

Tryk på billede for at se billeder og en længere beskrivelse af projektet.

   

 

Lastbilskoncept

Februar 2012
En lastbil skal ikke have en masse teknik på sig som gør, at den kan se en cykel. I stedet kunne lastbilens design, designes om og derved designes til byen. Det var starten på ideen bag de tegninger jeg tegnede tilbage i 2006.

Derefter har jeg 2008 bygget en model op i Alias med et nyt design.

Februar 2012 byggede jeg endnu et nyt design op i Alias studiotools.

Flere detaljer tryk på billedet

   
andeby limousine, tegneserie bil, dansk bildesigner, autostyling, dansk design, formgivning  

Feb 2012 • restyling af 3D projekt med ommodellering af tidligere model.

Tidligere en ide jeg har tegnet i Corel Draw før jeg begyndte, at tegne i hånden i 3D. Ideen var at det var en limousine inspireret af Andebys univers, hvor chaufføren sidder udendørs og den fine passager sidder indendørs.

Da jeg lærte at bruge Alias studitools i 03 på Coventry university, var et de første opgaver, at bygge en ide vi havde op i 3D for, at vise hvad vi kunne ud fra det vi havde lært. Dengang skulle vi da vise i Powerpoint en præsentation af 3d modellen.

I januar 2012 fandt jeg igen 3D modellen og valgte at bygge modellen op igen ud fra samme ide.

 

   

Golfvogn, dansk golfvogn, golfdesign, dansk design, bildesign, autostyling, formgivning, ergonomi, ergonomiske forhold, tegninger, fedt design, transportdesign, golfbag, golf bag, golfcart, luksusgolfbil, golfbil, bilarkitektur

 

Golfvogn

Februar 2012
En ide jeg fik på grund af et dansk firma lanceret deres ide på en ny golfvogn, men mit syn på den, var at der ikke var meget nyt over den i forhold til hvad der i forvejen var på markedet af golfvogne.

2008 kiggede jegpå hvad der egentlig kunne gøres bedre ved de golfvogne som er ude på markedet. En af de detaljer jeg synes som er et problem ved nuværende golfvogne er, at fastgøre golfbaggen bagi, som ofte er med nogle billige materialer på vognen. Derudover kiggede jeg også på ergonomien og legede med ideen om, at der skulle kunne sidde 3 voksne mennesker ved siden af hinanden, derfor kom jeg op med en rund bænk i stedet for en lige bænk som er på traditionelle golf carts.

Bagi er min ide, at der er integreret golfbags, hvor man sætter sine golfkøller i vognen, plus at bagi, at der er en klapstol til en 4. spiller.

Jeg har kigget på designet mange gange og forbedret detaljer over tid.

Klik på billedet for at se detaljer.

     
 

Januar 2012 • E-type.

En 3D ombygning af et skoleprojekt. På andet år af mit studie skulle vi omdesigne et klassisk design. Dengang valgte jeg Jaguar E-type, hvor jeg bla havde bygget min ide op i 3D. Derfor valgte jeg sidst i januar 2012 at kigge på 3D modellen igen og valgte at bygge en ny simpel 3D model op.

Flere detaljer tryk på billedet.

 

     

Cykel design, cykeldesign, dansk designer, dansk design, cool design, designercykel

 

Cykelkoncept.

April 2010
Et projekt tilbudt af en brasiliansk danser bosiddende i København, som manglede en 3D modellør til at tegne en ide på en cykel, projektet er afsluttet efter første fase, grundet uenigheder vedr. moms og andre betalingsproblemer.

Senere har jeg valgt at designe cyklen færdig i 3D og fremstille nogle fotorealistiske billeder af cyklen i Keyshot.

De tegninger jeg har lagt ud på nettet har fået meget ros og interesse, mange har spurgt om jeg har haft planer om, at få cyklen i produktion. Heraf har jeg ofte svaret, at jeg mangler penge til kapital til, at få cyklen i produktion.

Konceptet er ikke udregnet og er kun tegnet ud fra konceptet. Da konceptet blev tegnet, tegnede jeg stellet som et tykkere stel end normalt.

Søger investorer til projektet.

Mere beskrivelse og billeder, klik på billedet.

     
 

Nordship Yachts • Projekter.

Via mit arbejde for Nordship Yachts har jeg fået en god reference, som jeg nu kan referer til. Ydermere har samarbejdet med Nordship Yachts været med til, at udvikle min kunnen i 3D modellering.

Maj 09 • Nordship 360 DS.
Den nye Nordship model jeg denne gang har været med til at 3D-modellere blev offentliggjort torsdag den 18. juni. Båden er 36 fod og fik modelbetegnelsen Nordship 360 DS, og er tænkt til en familie på fire. For mit vedkommende bestod opgaven i at bygge båden op i 3D. Der er tale om en helt ny konstruktion, men der er dog flere detaljer der går igen fra den tidligere model jeg har 3D modelleret, hvilket reducerede mit tidsforbrug en del. Dæksaloonen og overbygninger er flyttet længere tilbage end på Nordships øvrige modeller, hvilket giver båden et langt fordæk og et flot og dynamisk udtryk. Den nye model blev offentliggjort via en pressemeddelelse i juni måned og havde premiere den 23 - 31 januar 2010 på Düsseldorf International Boat Show.

April 07 • Nordship 380 DS.
Første 3D projekt med Nordship Yachts, som var 3D-modellering af DS 380. 3D randeringerne blev brugt til salgsmateriale før båden blev sat i produktion. 3D illustrationerne var med til at sælge flere både end forventet, før første båd var bygget.

Juni 07 • Grupperapport.
Et andet projekt i 2007 med Nordship Yachts var en grupperapport om nye konceptideer til en bådindretning.

Tryk på billedet og se projekterne med Nordship Yachts.

   
roug skoda  

Ide om en Skoda sommer 2008.

Klik på billedet for at se detaljer.

 

 

     

roug • Volvo

 

Volvo ide redesign • januar 08

3D Alias redsignprojekt hvor jeg kiggede på Volvo 340, en volvo fra firserne, hvori jeg kom med mit bud på hvordan den kunne se ud i dag, ud fra Volvos nutidige og koncept designs.

Klik på billedet for at se detaljer.

     
Roug - markersketches  

En times markertegninger • november 2007

 

     
  En Audi sketch • sep 07
     

 

Fra en lille sketch til 3D • januar 06.

Det startede med en lille tegning hvori jeg tegnede et par sidetegninger og valgte, at øve mig i, at farve tegninger set fra siden.

Derefter gik jeg over i en øvelse at bygge en hurtig 3D tegning op, fra en af tegningerne som underlag.

 

     
 

Januar 2006 tegninger.

Små tegninger jeg har scannet ind.

     
Roug Coventry, roug, lars roug, Coventry University, roug design, transport design, dansk design, danske bildesignere, dansk bildesign, nye biler, bil design, autodesign,  designsketches, industriel design, bildesigner uddannelse, praktik bildesign, dansk designsketches, Volkswagen Sydafrika, kuffertvægt, kuffert med indbygget vægt  

Coventry University. School of art & design.
BA (hons) Transport / Product design. 2001 - 2005

  • 3D modellering, skulpturformgivning, koncepttegninger, forståelse for frihåndsperspektiv- tegning, ergonomi, industrieldesign, bildesign og båddesign.
  • Har været opfordret to gange til patentering af projekter.
  • Praktik hos VW Sydafrika.
  • For yderligere information se venligst Coventry Universitets egen beskrivelse af uddannelsen.

Klik på billedet for, at se projektet.

I januar 2012 har jeg randeret bilen i keyshot tryk her for at se billeder.

     
 

Februar 2012 • Afgangsprojekt i keyshot randeringer.

i februar 2012 fandt jeg igen 3D modellen af mit afgangsprojekt, og førte den over i keyshot for, at få nogle fotorealistisk billeder af modellen, tryk på billedet og se randeringerne.

     
Roug • VW South Afrika  

Tegninger fra Sydafrika 2004.

Tegninger jeg tegnede i min fritid mens jeg var i praktik hos VW i Sydafrika.

Klik på billedet for at se detaljer.

     
Roug design, lars roug, roug, Volkswagen Sydafrika, Citi golf, golf 1  

Volkswagen Sydafrika • Design / ingeniørafdelingen

VW Sydafrika
Design / ingeniørafdelingen.
Stylingopgaver. Var med til at designe biler til det Sydafrikanske marked heriblandt baglygter til VW’s mest solgte bil i Sydafrika.

Har også været med til at konceptdesigne i Photoshop en afrikansk luksusindretning til VW’s internationale marked. Opgaven bestod i at vise i Photoshop hvordan forskellige afrikanske lædertyper ser ud i en indretning.

Har endvidere været med til at lave en række grafiske løsninger til VW’s biler i Sydafrika (decals).

TV Reklame for Citi Golf version 2006

Andre links til Citi Golf

 

     
     
Menu guide

 

Om Roug design • Kompetencer, kontrakt og priser, profil, jobansøgere, drømmehold, nyhedsmails og blog.
Portefølje
• Konsulentprojekter, praktik hos Volkswagen, egne koncepter, og skoleprojekter.
Presse • artikler, pressemeddelelser og nyhedsmails.
Kontakt • Send en e-mail via en formmail, socialemedier og andre websider.
Oversigt • En nem oversigt over alle aktiviteterne på websiden.

 

Roug design • Lars Roug • BA (hons) designer • Langebjergvej 558 • 3050 Humlebæk • Telefon 36 96 45 58 • Skype larsroug